Onze waarden

Respect voor het lichaam en het milieu.
U heeft het goed gehoord, een cosmetica die zowel je lichaam als het milieu respecteert, dit kan echt! In de producten van Indigène, vindt je geen onnodige bewaarmiddelen zoals parabenen (die oestrogeen-achtig zouden zijn), geen irriterende producten zoals sulfaten, geen chemisch-synthetisch actieve stoffen, geen petro-chemische ingrediënten (zeer vervuilende industrie), geen siliconen of microbeads (die niet biologisch afbreekbaar zijn en schadelijk zijn voor flora en fauna), … We gebruiken zoveel mogelijk biologisch geteelde grondstoffen.

Simpel en Transparant
Bij Indigène zijn eenvoud en transparantie aan de orde van de dag: vergeet vanaf nu al de mysterieuse ingredienten en de vergevonde benamingen die je op de etiketten terugvindt. Dankzij een strenge en zorgvuldige selectie van onze grondstoffen, is onze cosmetica zowel functioneel als begrijpelijk. Bekijk de productvermeldingen voor meer informatie – voor elk gebruikt ingrediënt, krijg je extra uitleg.

Lokaal en Duurzaam
Dit zijn twee bijvoeglijke naamwoorden die voor ons belagerijk zijn. Om de ecologische impact van ons merk tot een minimum te beperken, selecteren we zoveel mogelijk grondstoffen die in landen grenzend aan België worden geproduceerd. Om de afvalproductie te verminderen, hebben we gekozen voor minimalistische verpakkingen: gerecycleerd papier voor onze shampoos en zepen, recycleerbaar glas voor onze oliën en scrubs (we werken momenteel aan het ter beschikking stellen van een dienst om de gebruikte verpakkingen te recupereren).