Over ons?

Hij heet Francesco, apotheker van beroep. Zijn favoriete activiteiten? Bramen en paddestoelen plukken.
Zij heet Eva, met een master in biomedische wetenschappen optie toxicologie in haar zak, ontwikkelt ze een passie rond bijenteelt, chocolade maken en het lezen van de productvermeldingen op de etiketten.

We ontmoetten elkaar op de universiteitsbanken, en meer specifiek in het kader van twee kotprojecten: de milieuvriendelijke Coqueli’kot en de culinaire Chef’kot. We ontwikkelen vrij snel de gewoonte om de inhoud van ons bord te analyseren… en het is op dezelfde manier dat we hetzelfde zijn beginnen doen met de cosmetica in onze badkamer. Om je de waarheid te zeggen, wat we toen hebben ondervonden was niet mooi. En zo is het grote avontuur begonnen: waarom zouden we onze eigen zeep niet zelf maken ?

We hebben onze wetenschappelijke kennis samen gebundelt (farmacie en toxicologie, wat ook heeft geholpen!) en bim bam boem, bereikten we onze eerste koude verzeping. Blij met het resultaat, we hebben besloten om verder te gaan met het maken van shampoos, serums en scrubs die onze families en vrienden helmaal hebben overwonnen. Vervolgens hebben we onze professionele carrières eventjes tussen haakjes gezet en zijn op zoek gegaan naar verre en onvermoede culturen. Na een jaar lang rond de wereld te reizen is het idee stillekes aan onstaan om een eigen zaak op te starten, in de productie van cosmetische producten met respect voor het milieu en onze huid.

Indigène is begin 2016 onstaan.

Indigène is resoluut lokaal. Het zijn producten die zowel gemaakt als verdeeld worden in België!